Almában sült almáspite

Eredeti recept itt.

Ezt már elkészítettem pár évvel ezelőtt, akkor nagy sikert aratott. Nem csak dekoratív, de finom is :)





Hozzávalók:


  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 db alma
  • 1/4 bögre cukor
  • ízlés szerint fahéj (az eredeti recept 1/4 teáskanálnyit ajánl)
Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

4 db alma kalapját vágjuk le, erre nem lesz szükségünk. (Ha nem áll meg a talpán, akkor az aljából is vágjunk le annyit, hogy megálljon.) Az almák belsejét egy késsel óvatosan vágjuk ki, vigyázva arra, hogy elég vastag falat hagyjunk az almán a töltelék visszatöltéséhez.

 A maradék 2 almát házmozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre.

Az almabelsőket keverjük össze a fahéjjal és a cukorral. A cukor és a fahéj mennyiségét legjobb az ízlésünkhöz igazítani, nem kell feltétlen a receptben ajánlott mennyiséget követni.

A tölteléket kanalazzuk a kivájt almákba.

A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk fél centis csíkokra. A fenti képen látható módon takarjuk be vele az almák tetejét. (Ha akarjuk, akkor a töltelék hozzáadása előtt kibélelhetjük az almákat leveles tésztával, ettől kicsit édesebb, jobb tartású lesz)

Egy tepsi aljába öntsünk annyi vizet, hogy éppen takarja a víz az alját. Állítsuk bele az almákat, takarjuk le alufóliával és süssük 20-25 percig. Ekkor vegyük le a fóliát és süssük további 20 percig, míg a leveles tészta aranybarna nem lesz és a töltelékben az alma meg nem puhul.

Nincsenek megjegyzések: