További receptötletek Rosh Hasanára

Almarózsa - nekem nagyon tetszik, lehet, hogy idén elkészítem, csak lekvár nélkül

Köretnek pedig idén ez a kedvenc ötletem.

Hozzávalók:

  • 4 db édeskrumpli
  • 2 ropogós, édes alma
  • 3 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
  • 1/3 bögre sötétbarna cukor
  • 1/4 bögre juharszirup
  • kóser só
Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Alaposan tisztítsuk meg a krumplit és töröljük szárazra. Helyezzük őket egyesével egy vágódeszkára és a két hosszanti oldala mentén párhuzamosan fektessünk le 1-1 evőpálcikát (szerintem kenőkés is jó...). 3 milliméterenként vágjuk be olyan mélyen, ameddig a pálcikák engedik. Az almákat hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk a lehető legvékonyabb szeletekre. Csúsztassuk az almaszeleteket a krumpli hasadékaiba, kenjük meg az olvasztott vajjal a tetejét és szórjuk meg a barna cukorral. Locsoljuk meg juharsziruppal és végül szórjuk meg egy csipet kóser sóval. Süssük lefedetlenül kb. 1 órát, amíg a belseje meg nem fő és a külseje ropogós nem lesz. Ha az alma elkezdene odaégni még azelőtt, hogy a krumpli rendesen megpuhulna belül, akkor takarjuk le alufóliával a tepsit, hogy nehogy tovább égjen.

Nincsenek megjegyzések: